رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: اصرار ما این است که از اتوبوسهای تولید داخل استفاده کنیم اما اگر در داخل نتوانند به وعدههای خود عمل کنند ناچار میشویم از اتوبوسهای خارجی استفاده کنیم.
به گزارش ماشین نیوز ؛توسعه حمل ونقل عمومی در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته و قرار است بخشی از تجهیزات از داخل تهیه شود هر چند مشکلاتی در این زمینه رخ داده و خودروسازان به گفته برخی از اعضای شورای شهر تهران به وعده های خود عمل نکرده اند.
در خصوص آخرین اقدامات انجام شده در این حوزه با مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران به گفتوگو نشستیم.
شما در خصوص بحث ثبت سفارش اتوبوسها گفتید یکی از اعضای شورای شهر گلهمند بود که خودروسازان داخلی به وظایف خود در تأمین اتوبوسها عمل نکردهاند این در حالی است که طی قراردادهایی قرار بود در مدت زمان مشخص تعدادی اتوبوس وارد خطوط شود. از سوی دیگر گفته میشود شهرداری تهران سهم خود را از محل اتوبوسهای دولتی از طریق تهاتر پرداخته است اما خودروسازان به وعده خود عمل نکردند در این باره توضیح دهید.
سازندگان داخلی اتوبوس هم باید براساس توان خود اقدامات را انجام دهند. البته گفته بودند در هر ماه میتوانند ۵۰ اتوبوس بدهند. یعنی به صورت ماهیانه این اتوبوسها وارد خطوط شود. ببینید بگذارید یک نکته را بگویم، وقتی اتوبوسی در شهر آسیب میبیند خود مردم دچار مشکل میشوند چرا که تعداد اتوبوسها کمتر و صف مسافرین بیشتر میشود و مردم دچار مشکل میشوند. ببینید عده زیادی از شهروندتان به ویژه دانشجویان و جوانان از اتوبوس استفاده میکنند و تخریب اتوبوسها و کمبود اتوبوس مردم را دچار مشکل میکند.
اما در خصوص بحث توان خودروسازان داخلی باید بگویم که اتوبوسسازان هم قدری حق دارند. در حدود ۱۰ سال است که از داخل اتوبوسی خریداری نشده است اینها هم نمیتوانستند وسایل خودشان را نگه دارند در نتیجه کار خود را تغییر داده و در بخشهای دیگر سرمایهگذاری کردهاند. اتوبوسسازان که نمیتوانستند کارخانهشان را تعطیل کنند بلکه روش کار را عوض کرده و سراغ تولیدات دیگر رفتند و در حال حاضر اگر بخواهند اتوبوسی بسازند زمانبر است چرا که باید تجهیزات را آماده، خط تولید را راهاندازی و همچنین تعدادی کارگر استخدام کنند چرا که ۱۰ سال است اتوبوسی نساختهاند. اما وعده دادهاند در هر ماه ۵۰ اتوبوس تزریق کنند. حالا شاید قدری کار زمانبر باشد. قراردادهایی در خصوص تأمین اتوبوس بسته شده و امیدواریم خودروسازان داخلی به وعدههای خود عمل کنند.
آیا تصمیم بر این است که اتوبوس خارجی وارد خطوط شود. ورود اتوبوسهای دسته دوم به کجا رسید؟
عموماً تمایل ما این است که اتوبوس خارجی وارد نکنیم و از اتوبوسهای داخل استفاده کنیم اما اگر در داخل نتوانند به وعدههای خود عمل کنند ناچار میشویم از اتوبوسهای خارجی استفاده کنیم. ما اصرارمان بر این است که داخلیسازی صورت گیرد و از تولیدات داخل استفاده کنیم اما اگر شرایط خاص باشد مجبور میشویم اتوبوس وارد کنیم. اما نمیتوانیم اتوبوسهای نو وارد کنیم چرا که خیلی گران است و با قیمت یک اتوبوس نو میتوانیم چند اتوبوس داخلی بسازیم و این به صلاح نیست.
اما در خصوص اتوبوسهای دست دوم خارجی باید بگویم اگه بنا باشد اتوبوسهای اینچنینی وارد شود در حد نو هستند و قیمت آن یک هشتم اتوبوس نو خواهد بود و قطعاً خرید آن به صرفه است. البته این را هم بگویم که این تعداد محدود خواهد بود و این کار را شهرداری با کمک بخش خصوصی انجام خواهد داد. در برنامه دارند که در سال جاری اقداماتی انجام دهند.
منبع: فارس