عضو اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: عراق هر قدر هم سرمایهگذاری کرده و تولید و برداشت گاز داشته باشد، نیازهای جدید هم خواهد داشت، ممکن است بتواند تولید داشته باشد و سوخت نیروگاهها را تامین کند اما در هر حال با توسعه صنایع این کشور و مصرف خانوار نیاز به گاز بیشتری دارد، ما نیز سالها صادرکننده هم برق و گاز به عراق خواهیم بود.
به گزارش ماشین نیوز ؛سید حمید حسینی درباره بازگشت محمولههای بنزین صادراتی به افغانستان تصریح کرد: بنزین پالایشگاهی به این کشور صادر نمیشود. آنچه به این کشور صادر میشود محصولات مینیریفاینری است، با توجه به سختگیریهایی که افغانستان روی آنالیز داشته اکنون بسیاری از این تولیدات به سمت بازارهای امارات و آفریقا شیفت کرده و دیگر روی بازار افغانستان متمرکز نیستند.
وی گفت: اکنون برنامه این است که هم ما کیفیت را ارتقاء دهیم و هم اینکه افغانستان استانداردها را برای مینیریفاینریها کاهش دهد. مینیریفاینریها پتانسیل خاصی داند اینگونه نیست که بتوانند مانند پالایشگاهها تولید داشته باشند، عمدتا پالایشگاه شازند محصول پیرولیز تولید و ارسال میکند، ولی در هر حال وابستگی پالایشگاه مینیریفاینری کشور به بازار افغانستان به شدت کاهش یافته است.
حسینی ظرفیت پالایش و صادرات محصولات مینیریفاینری را ۴۰ هزار بشکه در روز عنوان کرد.
وی درباره محمولههای برگشتنی از افغانستان بیان کرد: بعضا گفته شده که این محمولهها متعلق به عراق بوده است و یا احتمالا به بازار دیگری برود، در هر صورت طرف افغان محموله را خریداری کرده و با گمرک افغانستان دچار مشکل شده که با جریمه و برگشت مسائل را حل میکنند، ما مسئولیتی در قبال آنها نداریم .
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی درباره مشکل افغانستان با بحث کیفی و آلایندگی این محمولهها تاکید کرد: این محمولهها مشکل کیفیت ندارند، بحث افغانها تکنیکی است و این کشور روی آلایندگی حساسیتی ندارد.
روز گذشته بلومبرگ به نقل از «فواد حسین» وزیر امور خارجه عراق عنوان کرده بود که مذاکراتی با طرف امریکایی و شرکتهای این کشور درباره بهرهبرداری از گاز همراه نفت با هدف کاهش تکیه عراق بر گاز ایران داشته است.
منبع: ایلنا