- ماشین نیوز - https://www.mashinnews.com -

سهم ۲۱ درصدی خودروهای سنگین در بروز تصادفات فوتی

به گزارش ماشین نیوز [1] ، رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ سرهنگ رابعه جوانبخت در برنامه تلویزیونی شهر امن به موضوع تخلفات کامیون‌ها اشاره و اظهار داشت: به آن دسته از خودروهایی که وزن و ابعاد آنها از سایر خودروهای معمولی وسیع‌تر و بزرگ‌تر باشد خودروهای سنگین می‌گویند که دسته‌بندی‌های مختلف و متفاوتی نیز دارند که شامل کامیون‌ها، تک محورها، چند محورها و کشنده‌ها می‌شوند.

وی گفت: باید بگویم که تخلف یک خودروی سنگین می تواند در بروز تصادفات نقش داشته باشد.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در بررسی تخلفات خودروهای سنگین دریافتیم که رانندگان این خودروها یک سری از تخلفات را بیشتر انجام می دهند؛ مانند حمل بارهای نامتعارف توسط کامیون های کشنده که تناژ حمل بار استاندارد را رعایت نمی کنند که یکی از تخلفات شایع این کامیون‌هاست.
سرهنگ جوانبخت افزود: چرایی برخورد پلیس با تخلفات حمل بار توسط کامیون ها جدای از اینکه به سطح راه آسیب وارد می کنند این است که ترمزها در این مواقع عملکرد درستی ندارند و به خاطر همین باعث ایجاد تصادفات ناگوار می شوند که پلیس روی این موضوع بسیار حساس است.
وی گفت: بحث بعدی سرعت زیاد این کامیون‌هاست؛ چراکه این کامیون ها علاوه بر اینکه حجیم هستند خیلی هم تمایل به این دارند که سرعت را تجربه نمایند. سرعت یک کامیون را هیچ گاه نمی شود با سرعت یک خودروی سواری یکی دانست و این دو با هم بسیار متفاوت هستند.
سرهنگ جوانبخت با بیان اینکه این کامیون ها در اطراف خود نقاط کور زیادی دارند تصریح کرد: نقاط کور به نقاطی گفته می شود که راننده اشرافیت لازم را در دید اطراف کامیون خود به خوبی نداشته و متاسفانه خیلی وقتها خودروها و موتورسیکلتها در همین نقاط کور قرار می گیرند و وقتی هم که سرعت آنها بالا باشد خب طبیعی است که شاهد تصادفات فوتی و جرحی سنگین هستیم.
وی افزود: سرعت ها، اضافه بار و تغییر مسیرهای ناگهانی بیشترین تخلفات خودروهای سنگین است که برای پلیس نیز حائز اهمیت است.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ افزود: وقتی تصادفات این خودروها را بررسی کردیم دریافتیم که در ۱۰ ماهه سال جاری در شهر تهران ۲۱ درصد تصادفات فوتی مربوط به خودروهای سنگین بوده است که البته این عدد قابل توجهی است؛ در بحث تصادفات جرحی نیز این عدد به ۹ درصد می رسد.