به گزارش ماشین نیوز ؛به مناسبت پنجاهمین سالگرد تأسیس سازمان حملونقل و ترافیک شهر تهران، پوریا علیمردانی مدیرعامل این سازمان در نشست خبری گزارشی در زمینه وضعیت حملونقل شهر تهران ارائه داد.
سرپرست سازمان حملونقل و ترافیک شهر تهران با اشاره به تاریخچه این سازمان، گفت: در سال ۱۳۵۳ تا به امروز تهران درگیر مشکلات ترافیکی زیادی بوده است. در آن زمان طراحی و اجرای متروی تهران آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۷۷ با ایستگاه تهران – کرج صاحب مترو شدیم.
علیمردانی با اشاره به برقیسازی در تهران، گفت: ما شاهد اتوبوس و تاکسی برقی در تهران هستیم که موضوع بسیار ارزشمندی است.وی افزود: ما سعی کردیم سریع و ایمن رسیدن، از مبدأ به مقصد برای شهروندان فراهم کنیم.
مدیرعامل سازمان حملونقل ترافیک به تدوین برنامهای برای بهبود وضعیت حملونقل تهران اشاره کرد و گفت: برای سفرهای درونشهری سرعت، هزینه و ایمنی برای تهرانیها حائز اهمیت است. ما سعی کردیم در راستای این ارزشها حرکت کنیم و وضعیت حملونقل تهران را بهبود ببخشیم.
علیمردانی با بیان اینکه در بخش برقیسازی نیاز به کمک دولت داریم، گفت: همچنین برطرفکردن ناترازیها نیز از مشکلات تهران است که نیازمند همکاری و تدبیر خواهد بود.
وی گفت: در کشور ما استفاده از خودرو ارزان و خرید خودرو گران است. در مقایسه با کشورهای مختلف میبینیم که خرید خودرو با چند ماه حقوق کارگر، امکانپذیر است اما در کشور ما اینگونه نیست.
علیمردانی با بیان اینکه در کشور ما خودرو به یک کالای سرمایهای تبدیل شده است، افزود: استفاده از خودرو در سفرهای شهری در تهران هزینههایی مانند طرح ترافیک و… برای افراد دارد.
وی گفت: طراحی طرح ترافیک جدید در دستور کار است و ما نیازمند فضای تنفسی هستیم. در حوزه حملونقل برای کاهش ترافیک، نیازمند حذف سفر از ریشه هستیم تا ترجیحاً سفر با وسیله نقلیه پاک انجام شود.
وی ادامه داد: براساس مصوبه شورای شهر، باید عوارض بیشتری از خودروهای پلاک شهرستان که تعداد روزهای بالاتری در محدوده طرح ترافیک تردد دارند، دریافت می شد که این موضوع از سوی فرمانداری مورد تأیید قرار نگرفت و بازگشت داده شد. درنهایت ما مجری طرح هستیم و هرآنچه مصوب شود، اجرایی خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک عنوان کرد: ما باید سعی کنیم شبکه پیاده محور و حملونقل پاک را بدون اشتراک با حملونقل ماشینی توسعه دهیم. ایده اولیه برای حملونقل پاک ارائه شد تا در نهایت یک شبکه به نام شبکه زندگی شکل گرفت تا بتواند مناطق تهران را بدون تداخل با خودرو، به یکدیگر وصل کند.
وی بیان کرد: شبکه زندگی در منطقه ۲ شروع شده و معابر این منطقه را به بوستانها متصل کردیم و امیدواریم این شبکه بهصورت گسترده در تهران شکل بگیرد.
سرپرست سازمان حملونقل ادامه داد: در مناطق نوسازتر تهران مانند منطقه ۵ که بافتهای جدیدتری دارند، کار سادهتری برای شبکهسازی داریم؛ ضمن اینکه مسیر زندگی در آینده از منطقه ۲ به منطقه ۵ و ۳ اتصال پیدا خواهد کرد.
علیمردانی عنوان کرد: همانطور که خط زردی در بزرگراه همت کشیدیم تا خودروهای تکسرنشین وارد نشوند، یک خط فیروزهای هم در راستای مسیر زندگی میکشیم که راهگشای حملونقل تهران باشد. وی با بیان اینکه حملونقل پاک را طراحی و پیادهسازی کردیم، گفت: ما از جهت اقتصادی مشکل داشتیم که تا به امروز نتوانستیم شبکه دوچرخهسواری را توسعه دهیم.
مدیرعامل سازمان حملونقل با اشاره به موتورهای برقی گفت: فرهنگسازی خوبی برای استفاده از موتورهای برقی انجام نشده و متأسفانه امروز ۱۱ درصد حملونقل شهری توسط موتورها انجام میشود. در این راستا باید اقدامات مهمی انجام دهیم.
علیمردانی در ادامه بیان کرد: برای ساماندهی موتورسیکلتها انواع کمیتهها را ایجاد کردیم و قرارگاه موتورسیکلت توسط شهردار تهران اداره میشود. استاندارد موتورها، خواندن و شناسایی پلاکها در این قرارگاه بررسی میشود.
وی با اشاره به بهینهسازی شبکههای خاص تهران، گفت: در نقاط کلیدی بحران ترافیکی داریم و سعی داریم با ظرفیت طرح جامع، کمانهایی که ترافیک را تحت تأثیر قرار میدهد را بررسی و مشکلات آنها را برطرف کنیم. سعی کردیم اولویتبندی را طوری تنظیم کنیم که با کاهش ترافیک همراه باشیم.
مدیرعامل سازمان حملونقل ترافیک ادامه داد: رئیسجمهور کشورمان در کنفرانسی گفتند که رسانهها باید به بهبودی وضعیت کشور، کمک کنند. بنده هم امیدوارم چنین اتفاقی رخ بدهد تا با کمک رسانهها اقدامات شهری را طوری اصلاح کرد که مردم سود ببرند.
علیمردانی گفت: امیدواریم در برنامهریزی شهری، توسعه پایدار قوی را در شهر تهران شاهد باشیم.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک تهران بیان کرد: شهرداری تهران نهضت پارکینگ سازی را شروع کرده که نیازمند کارهای عمرانی زیاد است. ۱۵ پروژه عمرانی برای پارکینگ سازی در سازمان حملونقل ترافیک داریم که در حال ساخت است. در حال پیگیری هستیم که پارکینگهای مشارکتی بسازیم و با سازمان ثبت نیز در حال همکاری هستیم تا امر رخ بدهد.
علیمردانی افزود: برنامهای برای طرح ترافیک تهران داریم که به سمت پیمایش محوری برویم. در طرح ترافیک جدید بر اساس تعدد خودرو و تردد جریمه اعمال میشود.
علیمردانی ادامه داد: ما در سازمان حملونقل و ترافیک در شناسایی پلاکهای موتوری با ضعف تکنولوژی همراه بودیم اما در حال حاضر با بازسازیهای انجام شده پلاکها کاملاً توسط دوربینها شناسایی میشوند.وی بیان کرد: پیمایش خودرو در محدوده مرکزی شهر را اولویت قرار میدهیم. طرح ترافیک جدید به این صورت است که هرچقدر در معابر تهران خودرویی پیمایش کند، جریمه خواهد شد.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک تهران بیان کرد: با مشاورهای که برای برنامه سازمان ترافیک گرفتیم، تصمیم گرفتیم که محدوده طرح ترافیک تغییر نکند و فقط ماهیت و شیوه اجرایی این طرح تغییر کرده است.
علیمردانی عنوان کرد: اجرای تراموا در مجموعه متروی تهران و اتوبوسرانی در حال پیگیری است. سازمان ترافیک بهعنوان سیاستگذار گفته است که تراموا به دلیل وزن آن، تقریباً شبیه به بی.آر.تی است و جایگزین خوبی برای آنها خواهد بود.
وی عنوان کرد: قرار شده است که از تراموای چرخ لاستیکی استفاده کنیم تا برای ایجاد زیرساخت هزینههای زیادی متحمل نشویم. ضمن اینکه در برخی خطوط شمالی و جنوبی امکان استفاده از تراموا نداریم.
علیمردانی اعلام کرد: تستهای شبانه تراموا مثبت است و بعد از اتمام تستها، اطلاعات را به شورای شهر تهران ارسال میکنیم. وی با اشاره به اتوبوسهای دوکابینه، گفت: قراردادهای داخلی برای خرید و بازسازی اتوبوسهای دوکابینه بسته شده است و بهتدریج بازسازی آنها رخ میدهد.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهر تهران به تعداد پلاکهای شهرستانی اشاره کرد و گفت: در محدوده طرح ترافیک تهران، حدود ۲۸ درصد پلاک شهرستانی قابلمشاهده است. از این ۲۸ درصد، بیش از ۲۲ درصد پلاکها برای خودروهای حومه تهران و ۶ درصد مختص به پلاکهای شهرستانی است.
علیمردانی عنوان کرد: قائدتا برای کنترل پلاکهای شهرستان میتوان عوارضی برای خودروهای شهرستانی در نظر گرفت.وی با اشاره به دوچرخههای اشتراکی، بیان کرد: امکان فعالشدن دوچرخه اشتراکی وجود دارد و میتوان در شبکه زندگی از دوچرخه اشتراکی استفاده کنیم و اینکه در بخش خصوصی قرار بگیرد، نیازمند تعامل است.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک ادامه داد: برای معاینه فنی، شرایط جدیدی در نظر گرفته شده است و برای خودروهای برقی تسهیلات لازم دیده شده چرا که آلودگی کمتری دارد.
وی درمورد مسیر hov در بزرگراه همت، گفت: فعلاً اجرای این طرح از بزرگراه همت بهصورت پایلوت اجرا میشود. قاعدتاً اجرای این طرح در اسفندماه که آمارها نشان میدهد بیش از ۲۵۰ هزار خودرو انباشته در تهران داریم، قابلاجرا نیست اما در اسفندماه تجهیزات ما تست میشود اما طرح اجرا نمیشود.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهر تهران ادامه داد: آمارها نشان داد که در نوروز سال ۱۴۰۳، بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار خودرو از تهران خارج میشود که به نظر میرسد این زمان که خیابانها خلوت هستند، زمان مناسبی برای اجرای طرح باشد گفت: اگر بخواهیم طرح را اجرا کنیم بعد از ماه رمضان خواهد بود و حتماً اطلاعرسانی میکنیم.
علیمردانی با بیان اینکه با همکاری استانداری به موضوع حملونقل حومهای وارد شدیم چراکه روزانه ۷۰۰ هزار خودرو به تهران وارد و بعد از آن خارج میشوند گفت: بایستی تسهیلات بیشتر به حملونقل عمومی حومهای داده شود. همچنین توسعه پارکسوار را باید در دستور کار قرار دهیم چراکه افراد میتوانند خودرو خود را در مبادی پارک کنند تا بتوانیم ترافیک تهران را کاهش دهیم.
وی در مورد تردد دوچرخههای اشتراکی با بیان اینکه دوچرخه اشتراکی میتواند در شبکه زندگی نیز فعال شود افزود: ما استقبال میکنیم که شرکتهای فعال به ما کمک کنند تا در این مسیر که ظرفیتهای خوبی نیز دارد، فعالیت کنند.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک شهر تهران گفت: با همکاری استانداری به موضوع حملونقل حومهای وارد شدیم چراکه روزانه ۷۰۰ هزار خودرو به تهران وارد و بعد از آن خارج میشوند.
علیمردانی در ادامه تصریح کرد: باید تسهیلات بیشتر به حملونقل عمومی حومهای داده شود. وی افزود: همچنین توسعه پارکسوار را باید در دستور کار قرار دهیم چراکه افراد میتوانند خودرو خود را در مبادی پارک کنند تا بتوانیم ترافیک تهران را کاهش دهیم.
مدیرعامل سازمان حملونقل و ترافیک تهران با اشاره به دوربینهای تهران، گفت: بالای ۹۵ درصد از دوربینهای نظارتی فعال است و قطع نیست.علیمردانی بیان کرد: ۶۰۰ دوربین فعال مختص به طرح ترافیک داریم. در یک دوره این دوربینها دچار خرابی شده بودند اما در حال حاضر فعال هستند. دسته سوم دوربینهای کنترل سرعت است که تکنولوژی قدیمی دارند و نیازمند هزینه و زمان است. دوربینهای قدیمی فقط تصویر متخلفان را میگرفت که ضعف بزرگ بود چراکه ما به اطلاعات و داده ترافیکی هم نیاز داشتیم.
وی ادامه داد: درصدد هستیم که ارسال پیامک تخلف نیز فعال شود تا شهروندان بدانند دوربینها فعال هستند.
علیمردانی گفت: برنامه ما کنترل سرعت متوسط است یعنی دیگر شاهد نباشیم که راننده مدام در معبر با سرعت بالا حرکت میکند و در مقابل دوربین که میرسد سرعت خود را کم میکند. اجرای این طرح مبتنی بر هوش مصنوعی است و در حال آمادهسازی زیرساختها هستیم.