کد خبر: ۴۵۹۲ | تاریخ انتشار : ۰۷-۰۲-۱۴۰۱ - ۱۰:۱۱ | نسخه چاپی نسخه چاپی

رئیس انجمن صنعت باتری و ذخیره‌سازهای ایران از صادرات بیش از سه میلیون دستگاه باتری خودرو در سال ۱۴۰۰ خبر داد، اما گرانی برخی مواد اولیه را موجب از دست رفتن این بازارها برشمرد.

به گزارش ماشین نیوز ؛«کاظم مرتاض»‌  افزود: عمده این محصولات به مقاصد عراق، افغانستان، ازبکستان و تاجیکستان صادر شده است. امسال و با خطوط راه‌اندازی شده، قصد داریم صادرات این کالا را به پنج میلیون دستگاه برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون راه‌اندازی پنج خط جدید بزرگ در اردبیل، قم، مشهد، اصفهان و ارومیه قطعی شده که هر خط دست‌کم ۲۵۰ هزار دستگاه باتری ظرفیت خواهد داشت.

این مقام صنفی در ادامه، به کیفیت بالای تولیدات باتری ایرانی اشاره کرد و گفت: این صنعت فناوری پیچیده‌ای ندارد و دانش فنی به‌روز تولید را در اختیار داریم.

وی با اشاره به برخی مشکلات باتری‌سازان، یادآور شد: عمده مواد اولیه موردنیاز این صنعت داخلی است، با این حال برخی مواد نظیر سکرتورها نیازمند خط تولید با ۶ میلیون دستگاه ظرفیت است تا مقرون به‌صرفه باشد، این در حالی است که مجموع تولید باتری کشور سالیانه ۹ میلیون دستگاه است.

مرتاض بیان داشت: در حالی که ایران هفدهمین تولیدکننده سرب و روی جهان است، اما عرضه این مواد به نحوی است که به‌سختی به دست تولیدکنندگان می‌رسد.

وی گفت: شاهد عرضه قطره‌چکانی برخی مواد اولیه از سوی شرکت‌ها در بورس کالا هستیم و همین مساله سبب شده مواد پتروشیمی ۲۰۰ دلار بالاتر از قیمت‌های جهانی و درمجموع مواد اولیه به‌طور متوسط ۱۰ درصد بالاتر از نرخ‌های جهانی به دست تولیدکنندگان برسد.

رئیس انجمن صنعت باتری و ذخیره‌سازهای ایران تصریح کرد:‌ این مشکلات و تولید با قیمت‌های بالا، سبب شده تا برخی واحدها بازارهای صادراتی‌شان را که سال‌ها برای به دست آوردن‌شان تلاش کرده بودند را از دست بدهند.

منبع: ایرنا

برچسب ها:, ........ لینک کوتاه : mashinnews.com/?p=4592

دیدگاه شما

آخرین اخبار